انتخاب شهر:
پرسش و پاسخ پزشکی

ترمیم راه تنفسی و زیبایی بینی های اولیه یا ثانویه کج



برترین پزشکان ایران در میهن پزشک

  »   مقالات پزشکی   »   ترمیم راه تنفسی و زیبایی بینی های اولیه یا ثانویه کج
ترمیم راه تنفسی و زیبایی بینی های اولیه یا ثانویه کج

امروزه جراحی زیبایی بینی یکی از پرطرفدار ترین عمل های زیبایی در دنیا به حساب می آید. افراد با تمایل شخصی خود و اکثرا بدون وجود مشکل خاصی و فقط برای زیباسازی فرم بینی، اقدام به عمل زیبایی بینی می کنند. در این میان بیماران با بینی های اولیه یا ثانویه کج نیز برای اصلاح فرم و شکل ظاهری بینی شان اقدام به عمل جراحی زیبایی بینی می کنند. ظاهر افراد می تواند تاثیر بسیار زیادی در روحیات آنها داشته باشد. همانطور که میدانید بینی در مرکز صورت قرار دارد و بیش از همه اجزای صورت در معرض دید است. فرم عقابی شکل یا کج بینی بیمار می تواند زیبایی های صورت او را بپوشاند. طی عمل زیبایی بینی با تغییر فرم ظاهری بینی زیبایی های صورت شما بیش از پیش دیده می شوند. همچنین شما دیگر از فرم بینی خود ناراضی نخواهید بود. جراحی زیبایی بینی می تواند تا حد بسیار بالایی به رفع عیوب بینی شما کمک کند. قبل از اقدام به عمل زیبایی بینی باید یک سری نکات مهم را در نظر بگیرید تا نتیجه عمل برای شما رضایت بخش واقع شود. اگر قصد دارید عمل بینی انجام دهید در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کامل در مورد عمل زیبایی بینی در اختیارتان قرار دهیم.

 

جراحی ترمیمی بینی چیست؟

بسیاری از افراد گمان میکنند جراحی ترمیمی بینی همان جراحی بینی است. در واقع باید به شما بگوییم این تصور اشتباه است. زمانی که شما برای بار اول نسبت به عمل زیبایی بینی اقدام می کنید، طی عمل و به علت تورم های شدید ممکن است تمامی نواقص بینی شما به طور کامل اصلاح نشود. حتی ممکن است بعد از عمل اختلالاتی در عملکرد بینی و یا تنفس شما به وجود آید. در این هنگام بعد از عمل اولیه بینی و پس از گذراندن دوران نقاهت شما به جراح مراجعه می کنید. پس از بررسی بینی شما، برای رفع سایر نواقص بینی به شما پیشنهاد جراحی ترمیمی بینی را می دهد. در واقع این نوع جراحی برای بار دوم و بعد از عمل جراحی اول اتفاق می افتد. زمانی شما به جراحی ترمیمی بینی نیاز پیدا می کنید که در اولین جراحی نواقص بینی شما به طور کامل رفع نشده باشد و نیاز به ترمیم داشته باشد. جراحی ثانویه بینی یا همان جراحی ترمیمی بینی نوعی جراحی پلاستیک است که مانند جراحی اولیه نیست و از پیچیدگی بیشتری برخوردار است. هنگام جراحی زیبایی بینی، بافت بینی شما کامل است و هیچ دستکاری در آن نشده است. اما زمانی که شما برای جراحی ترمیمی بینی اقدام میکنید، بینی شما بسیاری از بافت های خود را در جراحی اول از دست داده است. در این صورت ترمیم بینی دستکاری شده به طبع پیچیده تر از بینی طبیعی است.

 

ترمیم راه تنفسی بینی

یکی از دغدغه های اصلی بیمارانی که قصد دارند جراحی زیبایی بینی انجام دهند، گرفتگی راه تنفسی بینی است. ممکن است بیماران این مشکل را در اطرافیان خود که بینی شان را عمل کردند، دیده باشند. در این صورت این اضطراب برای آنها به وجود می آید که شاید ما هم به این مشکل دچار شویم. به طور طبیعی بعد از عمل زیبایی بینی شما طی دوران نقاهت پس از عمل، احساس گرفتگی بینی دارید و برای مدتی نیز حس بویایی خود را از دست می دهید. بسیاری از افراد حس می کنند این مشکل دائمی است و قبل از به پایان رسیدن دوران نقاهت به پزشک مراجعه می کنند. اگر شما جزو این دسته از افراد هستید باید به شما بگوییم اول باید دوران نقاهت بعد از جراحی زیبایی بینی را بگذرانید و پس از آن به پزشک مراجعه کنید. گرفتگی تنفسی بینی در دو حالت به وجود می آید. خوش بینانه ترین حالت آن این است که شما توسط یک پزشک متخصص و کاربلد جراحی شده اید و گرفتگی تنفسی شما به علت وجود لخته های خود در مجاری تنفسی شما است. مورد بعدی که متاسفانه بدبینانه ترین حالت است می تواند به دلیل نداشتن تخصص و تجربه کافی پزشک شما، عمل جراحی به خوبی انجام نشده باشد و راه تنفسی شما دچار گرفتگی شده باشد. در مواردی ممکن است حتی مجاری تنفسی مسدود شده باشد. در این هنگام پزشک با معاینات و بررسی های پزشکی این مشکل را تشخیص می دهد و شما می توانید برای ترمیم راه تنفسی بینی آماده شوید. در پایان باید به این موضوع اشاره کنیم که مشکلات تنفسی بینی بعد از جراحی زیبایی بینی کاملا موقتی است و گاهی ممکن است تا دو ماه نیز طول بکشد.


اصلاح فرم و کجی بینی

 

عمل زیبایی بیماران با بینی های اولیه یا ثانویه کج

یکی از شایع ترین علت مراجعه به پزشک برای جراحی زیبایی بینی، فرم کج بینی است. عمل جراحی بینی کج را می توان یکی از سخت ترین نوع عمل بینی دانست. تقریبا می توان گفت این نوع عمل بسیار پر زحمت است و باید حتما توسط پزشک با تجربه و کاربلد انجام شود. به طور کلی پزشک و جراح باید برای جراحی بینی کج سه قسمت از بینی را مورد بررسی قرار دهد: قرینگی بینی و کل صورت بیمار، بررسی میزان انحراف داخلی بینی (تیغه بینی) و شکل و فرم خارجی بینی. به طور کلی کسانی که انحراف بینی دارند، تیفه بینی آنها دچار کجی است و در ابتدا باید این مشکل از داخل بینی آنها اصلاح شود. کجی تیغه بینی میتواند علاوه بر تاثیر بر روی فرم خارجی بینی، بیمار را دچار مشکلات تنفسی متعددی نیز کند. مشکلات انحراف بینی معمولا در اثر ضربه های شدید و یا تصادف برای بیمار به وجود می آید. این نوع عمل بینی باید سریعا انجام شود زیرا مستقیما مجاری تنفسی بیمار را درگیر میکند و تنفس فرد دچار اختلال می شود. تمام مطالبی که در بالا به آن اشاره کردیم، مختص بینی های کج اولیه است. اما سوال اینجاست که منظور از بینی ثانویه کج چیست؟ این مشکل بعد از عمل زیبایی بینی برای بیمار به وجود می آید. البته ناگفته نماند که کجی ثانویه بر اثر علت های مختلفی به وجود می آید. اما به طور کلی زمانی که بیمار برای ترمیم بینی به پزشک مراجعه می کند، کجی بینی وی نیز توسط پزشک ترمیم می شود. افرادی که برای مشکل کجی بینی به پزشک مراجعه می کنند ممکن است بعد از عمل جراحی نیز کجی بینی آنها به طور کامل از بین نرود. بنابراین می توانند در عمل ترمیم بینی این کجی را برطرف نمایند.

 

گرافت جراحی بینی چیست؟

زمانی که شما برای جراحی زیبایی بینی اقدام می کنید، تمامی عیوب و نواقص بینی شما طی عمل جراحی اصلاح می شود. طبیعتا داشتن یک پل صاف و زیبا می تواند نتیجه یک عمل زیبایی بینی موفق باشد. زمانی که بینی از یک پل صاف و ارتفاع مناسب نوک بینی برخوردار باشد، شما از نتیجه عمل جراحی خود بسیار راضی خواهید بود. به طور کلی برای اینکه پزشک و جراح بتواند ارتفاع مناسبی را بر روی نوک بینی شما ایجاد کند از دو روش استفاده می کند.

 

روش های استفاده از گرافت

روش اول برداشتن بخشی از غضروف های تحتانی بینی است. پس از برداشتن بخشی از این غضروف ها و بخیه زدن شکل و فرم مناسب به بینی داده می شود. غضروف های تحتانی بینی یکی از اصلی ترین عوامل فرم گرد و توپی شکل بینی هستند. در این روش پهنا و عرض نوک بینی کاهش پیدا می کند و بینی بیمار از فرم توپی شکل و گرد خارج می شود.

گرافت گذاری بینی یکی از روش های نوین جراحی بینی

 

روش دوم کمی با روش اول متفاوت است. زمانی که به دلایل مختلفی امکان برش و بخیه غضروف بینی وجود ندارد؛ برای افزایش ارتفاع مناسب بینی و تغییر فرم بینی از گرافت های غضروفی برای نوک بینی استفاده می کنند. این گرافت ها باعث میشوند تا بینی به فرم دلخواه برسد. شاید برای شما این سوال مطرح شود که جنس گرافت های بینی از چیست؟ گرافت های بینی جنس غضروفی دارند که این غضروف ها از تیغه میانی بینی به دست می آید. در مواردی که بینی بیمار گوشتی است به دلیل پوست ضخیم بینی، فرم دهی به بینی به خصوص در نوک آن بسیار دشوار است. در مواردی حتی ممکن است بینی به فرم دلخواه نرسد. در چنین شرایطی استفاده از گرافت های بینی می تواند بسیار موثر باشد. اگر به هر دلیلی قبلا غضروف میانی بینی برداشته شده باشد، می توان از غضروف گوش و یا دنده استفاده کرد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که غضروف میانی بینی یا سپتوم نتیجه بهتری برای استفاده در گرافت خواهد داشت. با استفاده از گرافت در نوک بینی، ارتفاع نوک بینی کاملا قابل تنظیم است. در این نوع عمل های جراحی بینی که نیاز به استفاده از گرافت است، پزشک باید نهایت دقت و ظرافت را در کار خود به خرج دهد. یک پزشک با تجربه و کاربلد در نحوه تراشیدن غضروف میانی بینی نهایت دقت را به عمل می آورد تا بعدا بیمار دچار کجی بینی نشود.

انواع گرافت جراحی بینی

برای مشکلات متعدد بینی مانند کجی، شکستگی، انحراف، ترمیم، اصلاح فرم و... در بعضی مواقع نیاز است تا از گرافت در بینی استفاده شود. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی استفاده از گرافت برای بینی بسیار شایع شده است. استفاده از گرافت برای بیمار مزایای بسیار زیادی دارد. یکی از اصلی ترین و مهمترین مزیت استفاده از گرافت در نوک بینی این است که بینی کاملا مستحکم باقی می ماند و به مرور زمان فرم خود را از دست نمی دهد. معمولا گرافت گذاری در جراحی زیبایی بینی های گوشتی انجام می شود؛ زیرا بینی های گوشتی غضروف ضعیف تری دارند و باید برای اصلاح فرم آنها از یک روش مناسب استفاده کرد. گرافت ها انواع مختلفی دارند که با توجه به شرایط بیمار و تشخیص جراح از یکی از آنها استفاده می شود.

فرم قرار گیری انواع گرافت ها در بینی

 

Clumellar strut graft : در این روش غضروف مورد نیاز از تیغه میانی بینی بیمار برداشته می شود. این غضروف برای تقویت غضروف نوک بینی استفاده می شود. این روش در بیشتر موارد نتیجه رضایت بخشی برای بیمار به همراه دارد. تقویت غضروف با استفاده از روش کلوملار استرات در جراحی زیبایی بینی اولیه و ثانویه انجام می شود.

Dorsal spreader graft: این روش کاملا مناسب بینی هایی است که دارای کجی می باشند و یا پل بینی بسیار باریک است. در روش اسپریدر گرافت غضروف های فوقانی بینی بیمار تقویت می شوند. به طور کلی استفاده از گرافت می تواند در استحکام بخشی نوک بینی تاثیر گذار باشد. از اسپریدر گرافت برای اصلاح کجی بینی بیمار استفاده می شود.

Dorsal onlay graft : از این نوع گرافت بیشتر در بینی هایی که غضروف آنها دچار آسیب و یا مشکلی شده است استفاده می شود. این نوع گرافت ها در هر جای بینی و برای اریب کردن و یا موازی کردن بینی مورد استفاده قرار می گیرند.

Collumellar shield graft: این نوع گرافت ها بیشتر برای حمایت از تیپ بینی استفاده می شوند. از این نوع گرافت ها برای نزدیک کردن سوراخ های بینی استفاده می کنند.

Nasal Rein Flap and Nasal Drooping  : این نوع گرافت برای ترمیم غضروف بینی استفاده می شود. همچنین به منظور جلوگیری از افتادگی بینی از این گرافت استفاده می کنند.

 

جمع بندی نهایی

عمل جراحی زیبایی بینی امروزه با پیشرفت علم پزشکی و تکنولوژی دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده است. انسان کمال گراست و میل شدیدی به زیبایی ها دارد. اگر شما در چهره خود نقصی دارید می توانید با کمک پزشک آن را برطرف کنید. بینی یکی از اجزای اصلی صورت است که در قرینگی صورت نقش بسیار مهمی دارد. افراد بسیار زیادی هستند که از فرم بینی خود رضایت ندارند و تمایل دارند تا برای تغییر فرم بینی به جراحی زیبایی بینی روی بیاورند. کسانی که بینی های گوشتی دارند به دلیل ضخامت پوست بینی تقریبا می توان گفت عمل سختی را پیش روی خود دارند. در بینی این افراد غضروف ها بسیار ضعیف هستند. برای تقویت غضروف بینی این افراد و جلوگیری از افتادگی نوک بینی از انواع گرافت ها در نوک بینی آنها استفاده می کنند. گرافت ها انواع مختلفی دارند که هدف نهایی آنها جلوگیری از تغییر فرم بینی، افتادگی بینی و تقویت غضروف بینی است. با استفاده از گرافت ها در جراحی زیبایی بینی، میزان موفقیت و رضایت بخشی بیشتری از عمل زیبایی حاصل می شود. طی جراحی که نیاز به پیوند گرافت باشد باید ظرافت و دقت بسیار بالایی در نظر گرفته شود. شما باید در این مورد حتما با پزشک متخصص و با تجربه مشورت کنید و عمل زیبایی بینی خود را به ایشان بسپارید.

گرافت گذاری برای تقویت غضروف بینی و تنظیم ارتفاع نوک بینی

 

ترمیم راه تنفسی و زیبایی بیماران با بینی های اولیه یا ثانویه کج: ربع قرن تجربه در جراحی ترمیمی و پلاستیک

Nasal airway and aesthetic reconstruction of primary or secondary crooked noses: A Quart of Century in Plastic and Reconstructive Surgery Experience