انتخاب شهر:
پرسش و پاسخ پزشکی

علائم و علل پوسیدگی دندان و حفره دندان



برترین پزشکان ایران در میهن پزشک

  »   مقالات پزشکی   »   علائم و علل پوسیدگی دندان و حفره دندان
علائم و علل پوسیدگی دندان و حفره دندان

پوسیدگی دندان ها در اصل مناطقی در قسمت های سخت دندان شما هستند که به صورت دائم آسیب دیده اند و باعث به وجود آمدن حفره های کوچک و سوراخ می شوند. پوسیدگی که همان خرابی یا کرم خوردگی دندان نامیده میشود به دلیل چند عامل مختلف که شامل باکتری های درون دهانتان، میان وعده های مکرر، نوشیدن مایعات شیرین و به خوبی تمیز نکردن دندان هایتان ایجاد میشود.

 

پوسیدگی و خرابی دندان از مشکلات سلامتی بسیار رایج در جهان است. این مشکل مخصوص سنین خاصی نیست و می تواند در تمامی رده های سنی مشاهده شود. به طور کل می توان گفت هرکسی که دندان داشته باشد، میتواند پوسیدگی دندان نیز داشته باشد. این مساله حتی شامل نوزادان نیز میشود.

 

علائم

نشانه ها و علائم پوسیدگی دندان بسیار متنوع هستند که این تنوع بسته به وسعت و دندانی که درگیر می کنند است. زمانی که حفره تازه ایجاد شده باشد، ممکن است هیچ علائمی نداشته باشید. با این حال هنگامی که خرابی بزرگتر میشود، ممکن است باعث نشانه ها و علائمی مانند شود :

  1. دندان درد، درد خود به خودی یا دردی که بدون هیچ دلیل خاصی بوجود بیاید
  2. حساسیت دندان
  3. درد ملایم تا زننده هنگام خوردن یا نوشیدن چیزهای شیرین، گرم یا سرد
  4. سوراخ ها یا حفره های قابل مشاهده روی دندانتان
  5. لکه های قهوه ای ،سیاه یا سفید روی هر سطح دندان
  6. درد هنگام گاز زدن

چه زمانی باید به دندانپزشک مراجعه کنید؟

شاید شما از تشکیل حفره در دندان آگاهی نداشته باشید، به همین خاطر مهم است که شما به صورت منظم توسط دندانپزشکات معاینه شوید. نباید اجازه دهید که عدم وجود درد در دندان های شما باعث عقب افتادن چک آپ دندان هایتان بشود. به هرحال اگر شما دندان درد یا درد دهان دارید هرچه زود باید به یک دادنپزشک مراجعه کنید.

علل پوسیدگی دندان

حفره ها در اثر پوسیدگی دندان به وجود می آیند. این فرایند به مرور و در طی زمان به وجود می آید. در این قسمت تعدادی از عوامل بوجود آمدن پوسیدگی دندان را معرفی می کنیم:

  1. تشکیل پلاک: پلاک دندان یک لایه چسبناک شفاف است که دندان شما را میپوشاند. پلاک دندان بدلیل خوردن مقدار زیادی مواد قندی و نشاسته ای و به خوبی تمیز نکردن دندان ها بوجود می آید. هنگامی که مواد قندی و نشاسته ای از دندان ها پاک نشوند باکتری ها به سرعت شروع به تغذیه آنها میکنند و باعث بوجود آمدن پلاک میشوند. پلاکی که روی دندان شما میماند میتواند به سختی زیر یا بالای خط لثه تبدیل به رسوب شود. این مواد رسوبی باعث سخت تر شدن پاک شدن پلاک ها می شود و به صورت لایه ای محافظ مقابل آنها قرار می گیرند.
  2. حمله کردن پلاک: اسید های موجود در پلاک دندان، مواد معدنی بیرونی و سخت دندان شما را از بین میبرد این فرسایش باعث سوراخ های کوچک یا حفره هایی در مینای دندان میشود. این دقیقا اولین مرحله در ایجاد پوسیدگی است. وقتی قسمت هایی از مینای دندان پوسیده شدند، باکتری ها و اسیدها میتوانند به لایه بعدی دندان شما به اسم عاج برسند. این لایه نرم تر از مینای دندان است و مقاومت کمتری در برابر اسید دارد. عاج لوله های ریزی دارد که مستقیما با عصب دندان در ارتباط است و باعث ایجاد حساسیت میشود
  3. تخریب ادامه پیدا می کند: همانطور که پوسیدگی دندان گسترش میابد باکتری ها و اسید ها به پیشروی در دندان ادامه میدهند. این تخریب به بخشی در نزدیک مواد داخلی دندان (pulp) که شامل عصب و ماهیچه های خونی میشود ادامه پیدا میکند. پالپ توسط باکتری ها متورم و برانگیخته میشود و چون جایی درون دندان برای ورم وجود ندارد عصب زیر فشار قرار میگیرد و باعث ایجاد درد میشود.درد حتی میتواند در بیرون از ریشه دندان تا استخوان گسترش یابد.

 


مرکز تخصصی ایمپلنت رشت :

شما می توانید برای دریافت مشاوره دندانپزشکی از دکتر آرش غفوری ، جراح لثه و متخصص ایمپلنت در رشت ، به صفحه مشاوره آنلاین رفته و فرم را پر کنید.

همچنین برای تماس با مرکز تخصصی ایمپلنت رشت ، به صفحه تماس با ما رفته و اطلاعات تماس با مجموعه ، آدرس و ساعات کاری را مشاهده نمایید.