انتخاب شهر:
پرسش و پاسخ پزشکی

همه چیز درباره ایمپلنت دندان و ایمپلنت با لیزر



برترین پزشکان ایران در میهن پزشک
همه چیز درباره ایمپلنت دندان و ایمپلنت با لیزر

دندانپزشکی لیزری به عنوان یک فناوری پیشرفته در کاشت ایمپلنت دندان می ‌تواند به شکل ‌های مختلف به کار گرفته شود. همچنین نقش مهمی جهت ایمپلنت دندان داشته باشد. در این مطلب دکتر جهانگیر شیخی فلوشیپ دندانپزشکی زیبایی، ایمپلنت و لیزر از ایتالیا قصد داد به نحوه انجام ایمپلنت با لیزر بپردازد. پس تا پایان این مطلب همراه ما باشید.

لیزر های دندانی نوعی دستگاه‌ پزشکی می باشند که توسط یک نور کاملا متمرکز به درمان بافت می پردازند. نور لیزر دارای طول موج مشخصی می باشد که قدرت آن در یک پرتو کوچک مهار می ‌شود. بنابراین یک نور بسیار باریک با شدت بالا ایجاد می ‌کند. دستگاه لیزر یک دستگاه بسیار دقیق است که توانایی تمرکز بر روی نواحی ریز را دارد. بنابراین می توان از آن ها به جای مته یا اسکالپل استفاده کرد.

لیزر جایگزینی مطمئن و مناسب برای ابزار های سنتی دندانپزشکی محسوب می شود. ایمپلنت با لیزر موجب کاهش دغدغه های دندان پس از انجام عملیات ایمپلنت می شود.

 

ایمپلنت دندان چیست؟

مراقبت از دندان ها به صورت مداوم و منظم می تواند مانع از بروز مشکلات حاد دندانی شود. با این حال، ممکن است بنا به دلایلی شما یک یا چند تا از دندان های خود را از دست بدهید. همچنین امکان دارد دندان های فرسوده شما مانع شود تا بتوانید با اعتماد به نفس لبخند بزنید. بنابراین تکنولوژی پیشرفته دندانپزشکی مسیر بسیار زیادی را طی کرده است تا موفق شود از طریق ایمپلنت دندان لبخندی زیبا به شما هدیه دهد. ایمپلنت دندان گزینه ‌ای مناسب برای جایگزینی یک یا چند دندان از دست رفته یا دندان های فرسوده می باشد.

ریشه مصنوعی ایمپلنت دندان در استخوان فک شما قرار می گیرد تا از زوال استخوان فک جلوگیری کند. در طول دوره بهبودی که حدود چند هفته می باشد، ایمپلنت به استخوان فک شما متصل می ‌شود. بعد از آن می ‌توانید قطعات سفارشی را که جایگزین دندان‌ های از دست رفته شما هستند را روی ایمپلنت نصب کنید. ایمپلنت‌ ها بسیار پایدار بوده و به صورت دائمی می باشند. همچنین در هنگام غذا خوردن و حرف زدن شما احساس خواهید کرد که دندان های طبیعی خودتان است و هیچ مشکلی نخواهید داشت. به علاوه، با استفاده از ایمپلنت دندان، می‌توانید مشکلات احتمالی آینده را که ممکن است با دندان‌ های مصنوعی پیش بیاید را کاهش دهید.

ایمپلنت دندان یک راهکار مطمئن و پایدار برای جایگزینی دندان‌ های از دست رفته محسوب می شود. با توجه به اینکه کاشت دندان به عنوان یک ریشه مصنوعی عمل می‌ کند، بنابراین نیازی نیست که دندان شما به دندان کناری تکیه کند و پایه ایمپلنت در استخوان فک شما ثابت باقی خواهد ماند. این ویژگی به شما این امکان را می‌دهد که بدون نگرانی از عدم استحکام و حرکت ایمپلنت، به طور مطمئن و راحت غذا بخورید و صحبت کنید.

 لازم به ذکر است که کاشت دندان نیازمند فرآیند جراحی می باشد. بنابراین پس از کاشت، برای مدتی لازم است تا استخوان فک شما بهبود یابد و پایه ایمپلنت در آن محکم شود.

 

دلایل کاشت ایمپلنت دندان چیست؟

استفاده از کاشت دندان به عنوان یک روش درمانی برای ترمیم دندان‌ های از دست رفته روشی موثر و پیشرفته می باشد. ایمپلنت دندان به دلیل پایداری و دائمی بودن و همچنین کارایی و طول عمر بیشتر نسبت به روش‌ های پروتز دندان، به عنوان یک روش درمانی بسیار موثر در حفظ سلامت دندان ‌ها شناخته شده است. به علاوه، استفاده از ایمپلنت دندان به عنوان یک روش درمانی برای ترمیم دندان‌ های از دست رفته، مشکلاتی که با روش‌ های پروتز دندان ممکن است پیش بیاید را کاهش می دهد. با این حال، مشاوره با یک دندانپزشک و ارزیابی وضعیت دندان و فک بسیار مهم است تا تصمیم مناسبی در مورد نوع درمانی که برای ترمیم دندان ‌های از دست رفته استفاده می ‌شود، گرفته شود.

 

دلایل استفاده از ایمپلنت دندانی شامل موارد زیر می شود.

  • نقص دندانی محدود: وقتی یک دندان از دست می ‌رود و دندان ‌های اطراف سالم هستند، کاشت دندان می ‌تواند به عنوان روشی مناسب برای جایگزینی دندان از دست رفته استفاده شود.
  • نقص دندانی چندگانه: در صورت از دست رفتن ۲ یا ۳ دندان کنار هم، با استفاده از کاشت دندان، می ‌توان آنها را بازسازی کرد و جایگزین نمود.
  • نقص دندانی انتهایی: وقتی آخرین دندان در یک ردیف از دست می ‌رود، ایمپلنت دندان می ‌تواند راه حلی مناسب برای جایگزینی دندان انتهایی باشد، زیرا ایمپلنت نیازی به تکیه دادن به دندان کناری ندارد.
  • فقدان کامل دندان‌ ها: در صورتی که فرد از نظر روانی آمادگی کافی جهت استفاده از پروتز دندانی متحرک را ندارد، ایمپلنت دندان می ‌تواند راهکاری بسیار مناسب باشد.
  • عدم تحمل دندان مصنوعی در نتیجه افزایش حساسیت به اکریلیک: اگر فردی نتواند از دندان مصنوعی استفاده کند، تنها جایگزین برای آن استفاده از ایمپلنت دندان می باشد.
  • فقدان اکلوژن عملکردی (بسته شدن دندان ها).

 

مزایای کاشت دندان با لیزر

امروزه شاهد بروز تکنولوژی‌ های پیشرفته ‌ای در حوزه دندانپزشکی هستیم، یکی از جدیدترین و پیشرفته ترین تکنولوژی ها ایمپلنت با لیزر می باشد. البته این نکته را در نظر داشته باشید ابتدا دندانپزشک باید استخوان فک شما را معاینه کند. سپس اجازه استفاده از ایمپلنت با لیزر را به شما بدهد. دندانپزشک متخصص ایمپلنت شما با توجه به شرایط خاص شما، بهترین راهکار را پیشنهاد خواهد داد. ایمپلنت دندان از طریق لیزر هر روش بسیار موثری می باشد که در بهبود و ترمیم دندان ‌ها نقش مهمی دارد.

اگر شما به دنبال ترمیم دندان ‌های از دست رفته یا فرسوده خود به صورت دائم می باشید، ایمپلنت با لیزر یک روش بسیار مناسب محسوب می شود.

استفاده از ایمپلنت با لیزر مزایای بسیار زیادی دارد. یکی از دلایلی که ایمپلنت با لیزر شتاب بسیار زیادی پیدا کرده است و با افزایش محبوبیت روبرو شده است، مزایای فوق العاده آن می باشد. اگر تمایل دارید بازسازی دندان ‌ها و درمان‌های دندانپزشکی خود را با استفاده از لیزر انجام دهید، بهتر است با دندانپزشک خود در مورد این موضوع صحبت کنید. همچنین در فرایند ایمپلنت با لیزر، شما متوجه صدا های ناهنجار مته دندانپزشکی نخواهید شد.

 

مزایای استفاده از لیزر در ایمپلنت دندان به شرح زیر است:

  • بهبود سریعتر زخم: یکی از مزیت ‌های اصلی ایمپلنت با لیزر، بهبود سریعتر زخم ها و ترمیم بافت لثه می باشد. در واقع لیزر باعث کاهش واکنش التهابی و تسریع فرآیند بهبود زخم می ‌شود.
  • کاهش خونریزی و تورم: لیزر باعث کاهش خونریزی در طول جراحی می ‌شود. همچنین، به دلیل کاهش التهاب و تحریک بهبود زخم، تورم پس از جراحی به ‌طور قابل توجهی کاهش می‌ یابد.
  • جراحی دقیق و کنترل شده: ایمپلنت با لیزر باعث انجام جراحی دقیق ‌تر و کنترل شده ‌تری می ‌شود. لیزر قابلیت تنظیم قدرت و نوع انرژی را دارد و این قابلیت باعث می شود تا کمترین آسیب به بافت دندان های شما وارد گردد.
  • ضد عفونی و ضد میکروبی: لیزر خواص ضد عفونی و ضد میکروبی دارد. بنابراین استفاده از ایمپلنت با لیزر، خطر عفونت ‌های مرتبط با جراحی را کاهش می دهد.
  • کاهش درد و عدم نیاز به مسکن بیشتر: یکی از بهترین مزیت های ایمپلنت با لیزر، کاهش درد و عدم نیاز به مسکن بیش از حد می باشد.
  • پس از انجام عملیات ایمپلنت با لیزر، پوشش فتوکواگولاسیون تولید می‌ شود. این پوشش باعث محافظت زخم ها در برابر میکروارگانیسم ها شده و به عنوان یک پانسمان بیولوژیکی عمل می کند.
  • در مرحله دوم ایمپلنت با لیزر، وقتی ایمپلنت برای نصب اباتمنت باز می‌ شود، نیازی به استفاده از تیغ جراحی نمی باشد. این موضوع امری بسیار مهم است زیرا از بوجود آمدن جریان‌ های گالوانیک بین فلزات غیرمشابه (مانند تیتانیوم و استیل ضدزنگ) جلوگیری می ‌کند.

 

روش ایمپلنت دندان با لیزر

زمان انجام فرایند ایمپلنت با لیزر به طور معمول  بین 15 تا 30 دقیقه می باشد. دندانپزشک متخصص ایمپلنت با استفاده از بی ‌حسی موضعی، بافت مورد نظر را با لیزر برش می‌ دهد. سپس ایمپلنت دندان را با استفاده از دستگاه مخصوص جایگذاری می‌ کند. این روش بهترین نتیجه را که شامل بهبودی سریعتر، کاهش خونریزی و عفونت کمتر می باشد را در بر می گیرد.

ایمپلنت دندان دارای یک میله استوانه ‌ای می باشد که از تیتانیوم ساخته شده است. پس از قرار دادن پایه ایمپلنت در استخوان فک، عملیات بخیه توسط دندانپزشک متخصص ایمپلنت صورت می گیرد.

بعد از کاشت ایمپلنت دندان، باید مدت زمانی بین 3 تا 6 ماه منتظر بمانید تا ایمپلنت با استخوان فک ادغام گردد و فک شما برای پذیرش دندان دائمی آماده شود. در این مدت، دندانپزشک یک تاج ایمپلنت موقت را نصب می‌ کند. این تاج برای استفاده موقتی است و هنگامی که ایمپلنت دائمی آماده شود، جایگزین می ‌شود.

 

عوارض لیزر درمانی

اگرچه موفقیت ایمپلنت با لیزر بسیار زیاد است و کاربرد گسترده ای دارد اما ممکن است بیماری‌ هایی مانند موکوزیت و پری ایمپلنتایتیس بروز دهد. با اینکه ایمپلنت دندان به عنوان یک روش موثر و پایدار برای ترمیم دندان‌ های از دست رفته شناخته شده است، با این حال، ممکن است برای برخی از افراد مشکلاتی را ایجاد کند. در این موارد، لیزر به عنوان یک روش درمانی برای بیماری ‌های ناشی از ایمپلنت مطرح شده است. لیزر با استفاده از تحریک تشعشعات گسیلی، می ‌تواند به عنوان یک روش مکمل برای درمان پریودنتال غیر جراحی و یا جراحی مورد استفاده قرار گیرد.

 از انواع مختلف لیزر ها برای درمان بیماری‌ های ناشی از دندان استفاده می کنند که هر کدام با خصوصیات خاص خود، اثرات متفاوتی روی بافت ‌ها و میکروب‌ ها دارند. مطالعات نشان داده ‌اند که لیزر درمانی می ‌تواند باعث بهبود بیماری های ناشی از ایمپلنت شوند، اما برای تعیین اثربخشی کلی آن به مطالعات طولانی مدت و کنترل شده بیشتری نیاز می باشد. به همین دلیل، ممکن است داده ‌های موجود در مورد لیزر درمانی جهت درمان بیماری های مربوط به دندان تنها به مزایای کوتاه مدت اشاره کنند و نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه داشته باشند.

 

موارد منع استفاده از ایمپلنت

مواردی که ممکن است منجر به منع مصرف ایمپلنت دندان شوند، شامل اختلالات متابولیک و برخی بیماری ‌های مزمن است. در برخی موارد، بیماری ‌هایی مانند دیابت، بیماری‌ های قلبی و بیماری‌ های ایمنی‌، ممکن است بر عملکرد و موفقیت ایمپلنت تاثیر منفی بگذارند.

همچنین، فقدان استخوان در ناحیه کاشت از دیگر مواردی است که در گذشته جزو موارد منع مصرف ایمپلنت محسوب می شد. با این حال، با پیشرفت تکنولوژی و استفاده از روش ‌های جدید مانند کاشت دندان با استفاده از سلول‌ های بنیادی، این مشکل معمولا برطرف می ‌شود و امکان کاشت دندان فراهم می گردد.

نکته ای که باید به آن حتما توجه داشته باشید این است که قبل از تصمیم‌ گیری برای ایمپلنت با لیزر یا روش سنتی، با دندانپزشک خود درباره وضعیت سلامتی خود صحبت کنید. او می‌تواند شما را بر اساس شرایط و عوامل مختلف، نسبت به انجام فرایند کاشت دندان راهنمایی کند.

 

خطرات لیزر دندانپزشکی

هنگامی که صحبت از مراقبت از دندان به میان می آید، در بسیاری از موارد لیزر های دندانی در واقع ایمن تر از ابزار های سنتی  می باشند، زیرا بعد از هر بار استفاده نیازی به استریل کردن لیزر نیست و همچنین می توان از آن ها با دقت زیاد استفاده کرد.

اگرچه لیزر دندانپزشکی به طور کلی یک روش درمانی بسیار ایمن و موثر در نظر گرفته می شود، اما متاسفانه هیچ تضمینی وجود ندارد که عملیات ایمپلنت با لیزر برای هر بیمار مناسب باشد و ممکن است خطراتی در ارتباط با استفاده از آن وجود داشته باشد.

برای اطلاع از اینکه آیا لیزر درمانی گزینه مناسبی برای رفع نیاز های دندانی شما می باشد یا خیر، با دندانپزشک خود مشورت کنید.

 

هزینه عملیات ایمپلنت با لیزر

با توجه به توضیحاتی که در این مطلب ارائه شد، ایمپلنت با لیزر بدون جراحی موجب می شود که مراحل کاشت دندان بیمار با سرعت بیشتر و با درد بسیار کمتری انجام شود. هزینه کاشت لیزر به سیستم ایمپلنت و تجربه دندانپزشک متخصص ایمپلنت بستگی دارد. دندانپزشکان از ایمپلنت های دندانی مختلفی استفاده می کنند که امکان ارائه روش لیزر را برای بیماران با امکانات مختلف مواد فراهم می کند.